2009. július 5., vasárnap

07.03 péntek

Elképesztő hideg van a tengerparton, nem is mondtam, amíg meg süt a nap, addig elég komoly szél fúj, és a csajok meg annyira jól néznek ki, hogy huhh. Szóval nagyon kemény volt a tegnap este a naplementéig. Voltam a csendes óceánban nyomíííík. Baromi hideg a víz, nem is értem, hogy a szörfös arcok, hogy a fenébe bírják ki, de kiderült, hogy hideg-kibíró ruhát vesznek fel, ez a trükk :)
De komolyan, kb 15 fokos lehet, és kemény hal szaga van :) Mind1 is, mert ma reggel jól felkeltünk 06:30 és 7:00 magasságában elindultunk SF-be. LA-ből 3 út vezet oda. A leggyorsabb az ötös Freeway. Ez a sivatagon megy keresztül és nagyon széles és kb 5 óra az út. Aztán ott van az egyel öregebb a 101-es. Ebben az a királyság, hogy legalább kétszer-két sávos, és néha lemegy a tengerpartra. A harmadik lehetőség a főlegrégebbi út, ami konkrétan a tengerparton megy végig gyakorlatilag, viszont ennek vannak olyan részei, ahol csak egy-egy sáv van, persze leállósávval azért :) Természetesen ezt választottuk. Két ok miatt is. Egy, mert szép, kettő, mert ezen az úton lehet elérni a "Hearst" kastélyt. És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy jelezzem. Aki nem készül fel Amerikából az pórul jár. Például a "Hearst" kastély annyira népszerű, hogy nem is lehet bejelentkezés nélkül bejutni, mert nincs elég jegy. Szóval mi ezt jól nem tudtuk, odamentünk és nem tudtunk felmenni. Hát ennyit erről. Viszont az út gyönyörű és én vezettem. Tizenegy órán át :) Voltunk a BIG SURE-nál Santa Barbarában, A Los Alamosnál, Santa Mariaban, Montereyben, szóval nem panaszkodhatok egy mukkot sem. Automata és Tempomat és benzines :D. Azért, mire beértünk SF-be kicsit elfáradtam. Az mentett meg minket, hogy a kocsi tényleg nagyon jó. SF hatalmas városkomplexum együttes, mivel ez igazából legalább három város, vagy több. Az egyik maga San Francisco, Aztán a következő a sorban Oakland az egy tavával a MERRITT tóval :), majd ott van a Sausalito-San Anselmo rész. Na ezt a három együttest köti össze három híd. És ebből csak az egyik a Golden Gate híd :D.
Mindhármon át fogok menni jó soxor :) . Ja és a David, akinél lakunk, az ő nagybátyja volt az egyik építőmérnök, aki építette a hidat. Uncle Dean Kanter a teljes neve és az ő családjuk adományozta azokat a képeket a Golden Gate Hídról, amiket ma a múzeumban lehet látni. Ezt onnan tudom, hogy amikor megérkeztünk megmutatta az eredeti fényképeket egy albumban, és Volt mellett még egy eredeti „Golden Gate Construction Manual” Szóval bocsi mindenkitől, de csak így tudom tolni, ilyen szerényen :D Lehet , hogy le lehet tölteni az Internet, de ez nem érdekel, mert ez itt történik velem, és a saját kezemben fogtam ezeket a dolgokat. Erről nem készítettem képeket, ha nem hiszitek, járjatok utána :)
Oké, miután megvolt a kép nézegetés, és a cuccok elhelyezése, elindultunk egy kis esti városnézésre. David kocsijával mentünk. Ez a csóka úgy vezet, mint egy állat, de közben biztonságosan is. Szóval komoly volt. Voltunk a mindenhol kb :) csak nem álltunk meg sehol.
Ez a következő fontos adat erről a partvidékről. Lehet, hogy melegnek tűnik az idő a képeken, de (bocsi előre is) kibaszott-kurva hideg van, ha nem süt a nap. Az ok, pedig az, hogy a Csendes óceán hűti le a levegőt, és emiatt tényleg pulóverben kellett járkálnunk. A másik dolog, hogy ha valaki kijön ide. akkor készüljön fel, hogy szinte sehol nem lehet megállni, tehát ha képeket akarsz csinálni, akkor olyan gépet hozzál, hogy az tudjon 160-as záridő mellett normális éjszakai képeket csinálni, és hozz egy olyat is, amihez van legalább két pótaksid, és ráfér vagy 500 kép. Ha ez megvan nem fogsz bosszankodni, hogy a nap felénél kifogy az akku. Én így jártam és nem kívánom senkinek ezt az érzést. Ja és minden este töltsd fel az akkukat :DD értem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése